top of page

PRESSMEDDELANDE

- Vi vill bryta utsatta familjers isolering och ge dem en upplevelse!

Det säger Mats Robertson, vd på Ölandsbuss, som i samarbete med Giving People till sommaren arrangerar en gratis bussresa till Eketorps borg på södra Öland.


- Jag fick idén när jag läste om Giving People och deras hjälp till familjer på obestånd, om hur de delar ut livets nödtorft som matkassar och kläder.

En resa ryms vanligtvis inte inom ramen för hjälpverksamhet.

- Men en resa kan betyda så mycket, inte minst är den något att se fram emot. Det gäller inte minst för barnen i dessa familjer som efter loven inte har något att dela i skolan när de andra barnen berättar om var de varit och om allt roligt de haft... För dessa familjer gäller isolering inte bara nu i pandemitider.

Ölandsbuss bjuder på lunch och fika vid resmålet där det även ska serveras visning av borgen och skattjakt.

- Jag vill ge dessa familjer en möjlighet att få tanka ljus och bryta utanförskapet, fortsätter Mats Robertson. Våra gratisresor kan även erbjudas långtidssjuka, IVA-personal eller andra som på ett eller annat sätt behöver en stunds andrum i vardagen.

Ölandsbuss planerar för att upplevelseresan via Giving People ska bli ett återkommande arrangemang.

Giving People är en organisation som verkar över hela Sverige och i Kalmar finns eldsjälen Liselott Shatri, som till vardags står bakom disken på Stensö Hembageri:

- Vi når ut via sociala medier som Facebook, berättar hon. Nu gäller vår hjälpverksamhet inte enbart barnfamiljer utan även pensionärer. Det går att bidra via presentkort men jag har valt att personligen åka ut till de familjer som behöver vår hjälp. Jag skickar ett sms och ber om en matönskelista och frågar om det finns allergier. Sedan handlar jag efter listan för de pengar som jag i förtroende fått för att ge i bidrag, och åker själv ut med matkassarna. Det som möter mig är en stor och rörande tacksamhet.

Liselott Shatri kör inom en radie fem mil från Kalmar, både åt söder och norr. Hjälpbehovet är stort.

- Jag har inga särskilda befogenheter eller är förmer än någon annan i Giving People, men många i Kalmar känner förtroende för mig. Därför kommer givare och lämnar även kläder på bageriet eller utanför min hemdörr.

Stensö Hembageri hjälper också till genom att överblivna frallor går till behövande. Därigenom kan bidragspengarna kanske även räcka till ketchup eller O´Boy, två lyxvaror för barnen som sällan finns på bordet. Senast reste Liselott till en mamma med fyra barn som blivit arbetslös och under väntan på A-kassa inte hade pengar till mat.

Om resan med Ölandsbuss säger Liselott Shatri:

- Jag blev så himla glad! Bara att kunna få möjlighet att anmäla sig till något är stort för dessa familjer. Barnen får något att se fram emot. Det betyder så mycket.

671 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page