Att satsa friskt under pandemin

Att satsa friskt under pandemin.

Går det? Ja, vi på Ölandsbuss har gjort det. Med hjälp av den främsta teknologin som finns att få. För att passagerarna ska resa så smittsäkert som möjligt. Detta är Ölandsbuss först med bland alla bussföretag i regionen. Vår luftreningsmodul via bussens luftkonditionering minskar mängden virus med nära nog etthundra procent!

Systemet benämns Eco3 och har testats av en europeisk myndighet* på uppdrag av en anonym kund. Uppdraget, utfört under oktober 2020, har visat sig vara lyckosamt för luftreningen i turistbussar. Testerna gäller två varianter av Eco3 och en tredje luftreningsmodul i en turistbuss. De har använt ett virus som, på för testet relevanta sätt, liknar Covid-19 i en bioaerosol gjord på saltlösning som genererades vid insuget till bussens AC.


Resultatet visar att luftreningsmodulerna, som tillverkar ozon genom jonisering, minskar mängden virus i luften som strömmar genom AC:n med mer än nittionio procent! Det är ett häpnadsväckande resultat som ger Ölandsbuss resenärer stor trygghet.


Utan denna luftreningsmodul i AC:n minskas mängden virus i den genomströmmande luften nästan inte alls, siffran här är mindre än tio procent. Det tar dessutom fem minuter från det att luftreningsenheten slås på innan den är effektiv. Ölandsbuss är i framkant vad gäller teknologisk luftrening. Detta kan nu anses vara bevisat. Res smittsäkert med Ölandsbuss. Välkomna ombord!*”Spanska Rymdfartsmyndighetens (INTA) - Underdepartement för landburna system”

Fotnot: AC står för engelskans Air Conditioning. På svenska luftkonditionering.


123 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

PRESSMEDDELANDE

- Vi vill bryta utsatta familjers isolering och ge dem en upplevelse! Det säger Mats Robertson, vd på Ölandsbuss, som i samarbete med Giving People till sommaren arrangerar en gratis bussresa till E