top of page

Att satsa friskt under pandemin

Uppdaterat: 28 maj 2021

Uppdatering: vi är överväldigade av genomslaget

När vi spred nyheten om testet av Eco3 och de häpnadsväckande resultaten i våra sociala medier trodde vi aldrig att det skulle bli sådan stor respons. Budskapet på Facebook visades för 11000 personer och delades friskt. Tack till alla som reagerade i kommentarsfältet på de glada nyheterna!

 

Även om det kom ett par skeptiska och negativa kommentarer så var den stora majoriteten överväldigande positiv.


Att satsa friskt under pandemin.

Går det? Ja, vi på Ölandsbuss har gjort det. Med hjälp av den främsta teknologin som finns att få. För att passagerarna ska resa så smittsäkert som möjligt. Detta är Ölandsbuss först med bland alla bussföretag i regionen. Vår luftreningsmodul via bussens luftkonditionering minskar mängden virus med nära nog etthundra procent!

Systemet benämns Eco3 och har testats av en europeisk myndighet* på uppdrag av en anonym kund. Uppdraget, utfört under oktober 2020, har visat sig vara lyckosamt för luftreningen i turistbussar. Testerna gäller två varianter av Eco3 och en tredje luftreningsmodul i en turistbuss. De har använt ett virus som, på för testet relevanta sätt, liknar Covid-19 i en bioaerosol gjord på saltlösning som genererades vid insuget till bussens AC.


Resultatet visar att luftreningsmodulerna, som tillverkar ozon genom jonisering, minskar mängden virus i luften som strömmar genom AC:n med mer än nittionio procent! Det är ett häpnadsväckande resultat som ger Ölandsbuss resenärer stor trygghet.


Utan denna luftreningsmodul i AC:n minskas mängden virus i den genomströmmande luften nästan inte alls, siffran här är mindre än tio procent. Det tar dessutom fem minuter från det att luftreningsenheten slås på innan den är effektiv. Ölandsbuss är i framkant vad gäller teknologisk luftrening. Detta kan nu anses vara bevisat. Res smittsäkert med Ölandsbuss. Välkomna ombord!



*”Spanska Rymdfartsmyndighetens (INTA) - Underdepartement för landburna system”

Fotnot: AC står för engelskans Air Conditioning. På svenska luftkonditionering.


269 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page