huseby julmarknad.jpg

Julmarknader

Kosta Julmarknad


8:e och 14:e december 300 kr/pers

När mörkret faller över Kosta lyser miljontals juleljus i träd och byggnader upp vintermörkret. Välkommen in genom de stora marknadsportarna och upplev en magisk julmarknad fylld med ljus, snö, julgranar och välfyllda marknadsbodar. Från bodarna sprider sig doften av glögg, pepparkakor och brända mandlar.

Besök Tomtens värld, vandra genom den snöbeklädda skogen och hör vinden susa i granarna. På andra sidan skogen möter ni tomtefar på hans tron och alla hans nissar i verkstaden. Lämna din önskelista i Tomtens magiska önskemaskin och lyssna på Tomtemors magiska julsagor.

Inne på Kosta Outlet finner ni en julupplevelse utöver det vanliga, en magisk julvärld med stjärnhimmel av gnistrande juleljus, hundratals julgranar och mängder av juldekorationer.  Butikerna är fyllda med lockande erbjudande och du hittar lätt julklappar till nära och kära.

Resan genomförs vid 20 resenärer.

Hyttsill

Upplev en unik kväll med mat och underhållning. Idag är hyttsill en festmåltid tillagad på traditionellt vis och serverad med genuin småländsk kärlek. Under middagen får du se glasblåseri på mästarnivå. Menyn innefattar så mycket tradition, med saltsill, isterband, fläsk, kryddsmör, bakad potatis och givetvis blir det småländsk ostkaka med grädde och sylt till kaffet. Hyttsillen har fullständiga rättigheter. För underhållning står Tommy Körberg eller Lasse Kronér. Det blir en kväll att minnas!

Du reser bekvämt och tryggt i vår rymliga helturistbuss. Vi startar färden med kaffe och pepparkaka och det finns snacks och förfriskningar i busskaféet.

Hyttsill med Tommy Körberg

19:e november 1295 kr/pers
Inträde på julmarknaden ingår
Om Tommy Körberg:

 

Under 1970-talet var Körberg medlem i banden Solar Plexus och Made in Sweden och även i föreställningar som Mahagonny, Svea Hund på Göta Lejon och filmen Ronja Rövardotter. Senare etablerade Tommy Körberg sig inom musikal där han fick roller i exempelvis Les Misérables, Sound of Music, Chess och Rivierans guldgossar. Han har också vunnit priser, exempelvis Guldmasken (1991), Karl Gerhards hederspris (1995) och Cornelis Vreeswijk-stipendiet (2012).

Hyttsill med Lasse Kronér

18:e december 1195 kr/pers
Inträde på julmarknaden ingår
Om Lasse Kronér

 

Lasses lättsamma stil kommer få den här hyttsillen att lyfta! Lasse Kronér, född november 1962 i Göteborg, är en svensk tv-programledare, sångare och musiker, bosatt i Göteborg. Han blev känd då han mellan 1985 och 1999 var med i musikgruppen Triple & Touch. Sedan dess har han mestadels synts som programledare och trubadur.

Du har biljetten, vi fixar resan

För dig som redan har biljett till Robert Wells och Lasse Kronér fixar vi utvalda datum resan i högsta komfort och säkerhet.

Resorna genomförs vid minst 20 resenärer.

Vår buss

 

Vi kör i en modern helturistbuss med extra benutrymme, teatersittning, gratis wifi, usb-uttag för laddning vid varje säte, tv, och toalett. Bussen är utrustad med den senaste tekniken för yttre och inre säkerhet, från alcolås till Eco3-enheten som renar luften ombord från luftburen smitta. Vi kör alltid på 100% biodiesel och våra förare är specialutbildade i ecodriving.

Huseby Julmarknad

Välkommen på en resa till en traditionell Smålandsjul på Huseby Bruk! På Huseby Bruk och Smålandsjul tillbringar vi några timmar i ett stämningsfullt julinferno. I skymningen tänder man tusentals juleljus och 500 marschaller för att lysa upp i vintermörkret.

 

Dagens Smålandsjul på Huseby erbjuder ett fantastiskt utbud av utvalt hantverk och mathantverk från hela landet i en genuin och traditionell miljö med lång historia. 90 hantverkare väljs ut varje år för att få delta på mässan. Mathantverket är småskaligt och ofta gårdstillverkat. Förutom utställarna som du hittar i nio olika lokaler finns Turistbyrån med en stor julbod, Biskopshuset med sin keramik, Kronobergsslöjdarna i Grevebyggnaden, Lanthandeln som ser ut som den gjorde för 100 år sen full med hemgjorda marmelader, karameller och andra spännande saker och den gamla smedjan i Mekaniska Verkstaden där varmsmeden Ulf Magnusson tillverkar ljusstakar och smidesdetaljer, du kan se tillverkningen på plats.


Vi tar upp resenärer från Kalmar, Smedby, Nybro och Emmaboda. Frukostpåse med färskbryggt kaffe och på hemvägen bjuder vi alla på kaffe och pepparkaka.


18 november, 300 kr.

Resan genomförs vid minst 20 resenärer.