top of page
dröstorp.jpg

Guidad naturvandring till Dröstorps ödeby

3.e augusti
499 kr inkl. moms

Nu kan alla blomsterälskare boka ännu en resa med Ölandsbuss till Öland.
På en guidad tur görs en längre alvarsvandring upp till Dröstorps ödeby och sedan ut över Alvaret.
Deltagarna får uppleva ett varierande alvarslandskap med orkidéer och andra alvarsväxter i mångfald.
Guiden Eva Åkerstedt berättar om växternas anpassning till det hårda livet, om människorna som en gång bodde i Dröstorp, om världsarvet och om Ölands geologi.
Vandringen går genom ett varierande alvarlandskap upp till ödebyn, mot Ekelunda och därefter åter till Skarpa Alby. Vid ödebyn tas fikapaus (fika ingår i resans pris).
Eva Åkerstedt berättar vidare om byns historia, om alvaret och dess geologiska och klimatmässiga förutsättningar och om hur växtligheten påverkas.
Det är en mycket lättgången vandring, cirka 8 km, i lugnt tempo.

Boka enbart vandringen eller lägg till resa till och från start i vår lyxiga helturistbuss. Du kan läsa mer om hur bussens innovativa luftrening presterar på vår blogg.

Boka enbart vandringen eller lägg till resa till och från start i vår lyxiga helturistbuss. Du kan läsa mer om hur bussens innovativa luftrening presterar på vår blogg.

Åk från Mönsterås, Oskarshamn, eller centrala Kalmar. Tycker du att vi borde fixa påstigning närmare dig? Mejla admin@olandsbuss.se med ditt förslag!

Resan genomförs vid minst 16 resenärer. Resan omfattas av våra allmänna villkor.

Vår buss

 

Vi kör i en modern helturistbuss med extra benutrymme, teatersittning, gratis wifi, usb-uttag för laddning vid varje säte, tv, och toalett. Bussen är utrustad med den senaste tekniken för säkerhet, från alcolås till Eco3-enheten som renar luften ombord från luftburen smitta. Vi kör alltid på 100% biodiesel och våra förare är specialutbildade i ecodriving.

bottom of page