top of page
pexels-ingo-joseph-109630.jpg

Upplev våren i Berlin

26 - 29 maj
4990 kr/person (inkl. moms)

Nu ligger Europa öppet för äventyr! Välkommen att följa med på en av våra mycket uppskattade weekendresor till Berlin. I staden finns något för alla, vare sig man är intresserad av historia, kultur, shopping eller att äta och dricka gott. Tänk att få möta våren i en europeisk huvudstad och äntligen kunna sätta sig på en uteservering i solen igen.

 

Kanske ett besök i Reichstag, den tyska parlamentsbyggnaden, åka upp i TV tornet och se hela Berlin för sina fötter, Brandenburgertor eller Berlinmurens minnescenter. Det finns en mängd muséer och gallerier för den konstintresserade och shopping på hög europeisk nivå.

 

Vi bor central på hotell Intercity Berlin Hauptbahnhof som ligger centralt vid centralstationen. Där är det nära till mycket, och om benen är trötta så ingår frikort till Berlins kollektivtrafik.

 

Vi reser bekvämt i vår Volvo helturistbuss som bl a har extra benutrymme, toalett, teatersittning, busskafé med försäljning av kaffe, te och kalla drycker. Bussen är utrustad med Eco-3 för en smittsäker resa, alkolås för förare samt all modern högteknologisk utrustning för inre och yttre säkerhet. Vi kör på 100% biodiesel.

 

Dag 1 (Avresa) Kl. 05.00

Du serveras frukostpåse och färskbryggt kaffe när du kliver på bussen. Den tar oss sedan genom Danmark till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Överfarten tar 2 timmar och är ett bra tillfälle att äta en bit mat och kanske dricka en öl. Från Rostock forsätter vi färden till Berlin och beräknar vara framme ca. 16:00. På kvällen äter vi gemensam middag (dryck tillkommer) och planerar dagarna i Berlin.

Dag 2

Efter en god frukost är det dags att ut och upptäcka staden. Tips på aktiviteter finns på Berlins turistbyrå visitberlin.de

Dag 3

 

Gemensam frukost för den som vill där vi kan prata om gårdagens upplevelser och tipsa om trevliga saker att göra. På kvällen serveras en liten aperitif i baren på hotellet innan var och en ger sig ut för att äta middag. 

Dag 4 (Hemresa)

 

Efter frukost sätter vi oss i bussen och ger oss av hemåt. Vi stannar i Bordershop i Rostock för ett inköpsbesök innan vi kör ombord på färjan. Under hela bussfärden finns färskbryggt kaffe och kalla drycker att köpa. Vi stannar också för ett matuppehåll på vägen.

Resan genomförs vid minst 20 resande.

Hållplatser och avgångstider

05:00 - Färjestaden, Träffpunkt Öland (vid turistbyrån)

05:20 - Guldfågelnarena, Samåkningsparkeringen vid träningsplatserna

05:50 - Nybro C

06:15 - Söderåkra, vid Preem

06:25 - Torsås, Karlavägen

06:35 - Bergkvara busstation

07:00 - Jämjö

08:20 - Listerby, Shells parkering vid rondellen

bottom of page