top of page

Nu blir det äntligen av


Nu blir upplevelsen av!

Den 30 juni går bussresan som Ölandsbuss arrangerar i samarbete med Giving People och Fryshuset Kalmar/Öland. Intresset har varit stort visar bokningarna.

- Det är väldigt roligt med så stor uppslutning, säger Ölandsbuss vd Mats Robertson. Att även Fryshuset nu har engagerat sig är vi väldigt tacksamma för. Jag fick idén till resan när jag läste om Giving People och deras hjälp till familjer på obestånd, om hur de delar ut livets nödtorft som matkassar och kläder.

Nu har alltså även Fryshuset engagerat sig i Ölandsbuss initiativ.

En resa ryms vanligtvis inte inom ramen för hjälpverksamhet. Men genom denna resa kan Ölandsbuss bryta utsatta familjers isolering och ge dem en upplevelse.

Bussresan, som är gratis för resenärerna, går till Eketorps borg på södra Öland. Kollektivtrafiken erbjuder några av sina busshållplatser för ändamålet och Ölandsbuss kommer att ta upp passagerarna på givna platser centralt i Kalmar med omnejd. Vid resmålet blir de bjudna på lunch och på programmet står även visning av borgen och en skattjakt ska arrangeras.

- Jag vill ge dessa familjer en möjlighet att få tanka ljus och känna glädje, fortsätter Mats Robertson. Även privata företag har hört av sig för att vara med och hjälpa till. Den här typen av upplevelseresa kan även erbjudas långtidssjuka, IVA-personal eller andra som på ett eller annat sätt behöver en stunds andrum i vardagen.

Ölandsbuss planerar för att upplevelseresan ska bli ett återkommande arrangemang.

91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page